Brand Image

Biff Rydberg med svartpeppardijonnaise

En kraftfull Biff Rydberg full med smak. Istället för senapsgrädden kör jag alltid en smakrik dijonnaise med svartpeppar som blandar sig fint med potatisen, löken och köttet när man häller på den. En av de absolut godaste rätterna som finns i min bok.

Så här gör du:

  1. Blanda äggula, dijonsenap, svartpeppar, en nypa salt. Tillsätt oljan i en tunn stråle och vispa allt vad du kan tills oljan gått ihop med resterande ingredienser och bildat en krämig konsistens. Tillsätt rikligt med svartpeppar och rör runt.
  2. Tärna potatis i valfri storlek och stek i panna i mycket smör tills gyllene. Lägg i ugnsform och håll värme i ugnen på 50 grader.
  3. Hacka lök och svetta i panna med mycket smör. Jag gillar att hålla löken mjukstekt men utan att få för mycket färg. Lägg bredvid potatisen i ugnsform och varmhåll i ugn.
  4. Riv pepparroten och hacka persiljan

Stek eller grilla tärnad oxfilé på hög temperatur tills de fått en fin färg. Ett tips är att inte skära oxfilén för smått utan hålla det i lite större bitar. På detta sätt är det lättare att få en innertemperatur som inte är överstekt, om det nu inte är det man vill ha.

Klicka här för receptet som pdf för utskrift >>

Rabattinfo

Liknande rabatter