Brand Image

Grillad spetskål med parmesan, rostade hasselnötter och krasse

Dags för ett nytt vintips och en riktig favorit på grillen.

Till veckans vintips - El Gran Botanico >>

El Gran Botanico är ett härligt och mycket fruktigt vin med inslag av våra svenska favoritbär så som blåbär, hallon och björnbär. Den örtiga tonen i vinet gör att det passar perfekt till rätter med lamm, fläsk eller vegetariskt. Vinet hittar du på de flesta Systembolaget med nummer 2366.

Till detta vin gör vi därför denna gång en vegetarisk rätt som också är en av mina stående favoriter till grillbuffén eller till grillmiddagen generellt. Grillad eller rostad kål är bland det godaste jag vet. Här fyller jag den med en parmesanmajonnäs och toppar med rostade hasselnötter och krasse, en oslagbar kombination. Vill du ha kött till är det bara att grilla vad helst du vill och servera till. Oemotståndligt gott.


Så här gör du:

  1. Skär spetskålen i klyftor. Jag brukar dela den i 4 klyftor om den är liten och kanske 6-8 om den är stor.
  2. Ringla olivolja över spetskålen och lägg på grillen direkt över elden. Grilla tills den fått färg och flytta den sen till indirekt värme och stäng locket. Låt dem gå tills de fått rejäl färg och blivit mjuka. Vill du inte grilla kan du lägga dem i en ugnsform och rosta i ugn på 200C tills mjuka och fin färg.
  3. Blanda majonnäs och parmesan. Smaka upp med salt. Lägg majonnäsen på spritspåse.
  4. Rosta nötterna i torr panna tills de fått färg. Hacka i mindre bitar

Lägg kålen på tallriken och spritsa in lite majonnäs i mellan lamellerna och i klumpar runt om och ovanpå. Toppa med rostade hasselnötter, mer riven parmesan och krasse.

 

Ingredienser

Liknande rabatter