Brand Image

Krämig pasta pesto med lammfilé

En pepprig och krämig pasta pesto på ruccola, pinjenötter och parmesan. Vi toppar pastan med fint stekt lamm men vill du ha den helt vegetariskt funkar det lika bra.

Så här gör du:

  1. Lägg ruccola, parmesan, olivolja, citronskal, citronjuice och vitlök i en mixer. Mixa tills allt blandats. Tillsätt pinjenötterna och mixa lite till men gärna så det blir lite större bitar kvar av nötterna. Smka av med salt och lite svartpeppar.
  2. Salta och peppra köttet på båda sidor. Stek i panna med olja och smör. Vänd efter 2 min och stek klart köttet på andra sidan. Ös köttet hela tiden tills innertemp på 57C. Låt vila minst 15 min innan du skär upp det.
  3. Koka pastan och häll av men spara pastavattnet. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt pesto, lite pastavatten och creme fraiche. Blanda i lite extra ruccola och rör runt tills du får en krämig sås. Salta om du behöver.

Servera pastan med lite extra parmesan, pinjenötter och det fina köttet på toppen.

Klicka här för att ladda ner receptet som pdf >>

Rabattinfo

Liknande rabatter