Brand Image

Lyxig chipsbricka med löjrom

Nyåret står för dörren och vad passar inte bättre då än att göra en lyxig chipsbricka med löjrom som en liten aperitif innan middagen. Denna bricka kan inte gå fel och jag lovar att den kommer vara slut innan du hunnit titta bort. För mig är denna ett givet kort varje nyår och uppskattas lika mycket varje gång. Ja, det kommer vara lite kladdigt att äta men det är det som är meningen. Placera ut lite fina servetter bredvid så är problemet löst.

Så här gör du:

  1. Vispa smetana några minuter med en elvisp. Fyll på spritspåse och spara till servering
  2. Hacka rödlök och dill. Fyll löjrommen på spritspåse och spara till servering.

Lägg upp chipsen på en bricka och addera alla ingredienser framför gästerna så att de kan hugga in så snart det är klart. Till detta dricker jag självklart ett glas bubbel av något slag, antingen med eller utan alkohol.

Dryckestips!
Eftersom min fru just nu är höggravid med barn nummer två så kan jag varmt rekommendera ett alkoholfritt alternativ. Richard Juhlin med nummer 1979 på Systembolaget är oerhört bra och jag kan till och med själv ta mig ett glas bara för att det är gott. För er som dricker alkohol rekommenderar jag er denna gång att köpa ert favoritbubbel och njuta lite extra av det. Allt med bubblor är bra på Nyårsafton, inte sant.

Med detta recept önskar jag dig ett Gott Slut och ett Gott Nytt År så ser vi fram emot ett 2019 med många härliga matminnen tillsammans.

Njut av helgen!

/Markus

Rabattinfo

Liknande rabatter