Brand Image

Oxfilépasta med kantarell och örter

Då var det dags för mat och vintips igen. Denna vecka – en fantastisk oxfilépasta med ett smakrikt Amarone som vintips därtill.

Bolla Le Poiane är ett fantastiskt vin med kryddig smak och inslag av mörka körsbär, russin och kakao. Ett rikt vin som stannar kvar länge i munnen, precis som man vill ha det. Producenten Abele Bolla började producera viner för 130 år sedan i närheten av Verona. Sjuttio år senare gjorde hans arvingar världssuccé genom att sälja den första Amaronen under egen etikett. Resten är historia – nu har Bolla en bred palett av viner för dig att upptäcka.

Till detta fina vin serverar jag en lyxig oxilépasta med kantareller, örter och parmesan. Perfekta smaker för att möte det fylliga vinet från Bolla. Vill du göra den vegetarisk så funkar det fint också, se bara till då att fylla ut med lite extra fin svamp.


 Så här gör du:

  1. Skär köttet i kuber om 2x2cm. Bryn i panna med lite olja snabbt så de får färg runt om och är medium innertemp ungefär. Ta upp köttet och lägg på fat, spara till servering.
  2. I samma panna som köttet stektes i tillsätter du en rejäl klick smör, kantareller och champinjoner skurna i skivor eller klyftor. Stek några minuter tills de fått fin färg. Tillsätt hackad lök och vitlök och svetta några minuter. Tillsätt vin och vatten och reducera några minuter. Tillsätt grädde och reducera till fin konsistens. Smaka av med salt.
  3. Tillsätt hackade örter, valfri pasta och köttet och blanda runt.

Toppa pastan med riven parmesan och körvel.

Rabattinfo

Liknande rabatter