Brand Image

Pasta med rostad jordärtskocka, ryggbiff och svamp

Då var det fredag igen och vi blickar mot sydligare breddgrader, närmare bestämt Italien för att få i oss en liten känsla av sol och värme i denna mörka novembertid.

Idag ska vi göra en härlig pasta med svamp, rostade jordärtskockor och en bit stekt ryggbiff. Självklart toppar vi med massor av parmesan och lite timjan. Denna pasta passar utmärkt till rödvinet Grillo >>


Så här gör du:

  1. Borsta jordärtskockorna med borste eller skrapa bort smutsen med kniv. Behåll skalet på. Dela skockorna på hälften och lägg på ungsfast form. Rippla över olivolja gnid in skockorna ordentligt med oljan. Salta lite och rosta i ugnen på 200C tills gyllene. Detta tar ca 40 min–1 timme. Spara till servering.
  2. Skiva svampen tunt och stek i panna med mycket smör. När svampen fått lite färg tillsätter du hackad lök och vitlök. Svetta någon minut och tillsätt sedan vin. Koka ner till hälften och tillsätt svampbuljong och grädde. Låt koka ihop till en krämig konsistens. Smaka av med salt, svartpeppar och finhackad timjan.
  3. Stek biffen i smör och olja till en innertemperatur på 55C. Låt svalna av lite och skär sedan i skivor.
  4. Skär ner de rostade jordärtskockorna i mindre bitar. Blanda nykokt pasta med såsen och tillsätt kött och jordärtskockor. Toppa med parmesan och timjan. 

Supergod pasta till ett supergott vin! Gör denna till helgen, ni kommer inte ångra er!

 

Rabattinfo

Liknande rabatter