När det kommer till konserverade tomater så finns det en uppsjö olika varianter i butiker. Priset ligger ofta runt 5 kr per förpackning och innehållet smakar därefter också. I detta fall får man verkligen vad man betalar för. De billigaste varianterna har oftast en syra och en beska som är svår att få bort och inte speciellt angenäm att äta heller. Lägger man 25-40 kr på en burk San Marzano-tomater eller körsbärstomater så får man något helt annat. Tomatens naturliga sötma är kvar och beskan är borta. Skillnaden är enorm.
Samma sak är det med Mozzarella. En billig mozzarella kostar runt 12 kr och är fast i konsistensen och helt smaklös. Betalar du istället 20 kr så får du en buffelmozzarella som är mjölkig och krämig inuti med en mjuk och fin konsistens.
Så här gör du:
Supergod rätt som verkligen värmer själen. Tomaten är framträdande och blir tillsammans med buffelmozzarellan en underbar kombination.
Dryckestips!
Till detta dricker man ju förstås ett härligt glas rött, gärna från regionen Piemonte.
Som alkoholfritt alternativ skulle jag testa ett alkoholfritt vitt vin från Richard Juhlin som är ledande på alkoholfria viner. Det vita vinet kommer lyfta upp tomaterna på ett fantastiskt sätt också så för er som dricker alkohol kan det vara ett alternativ också.