Brand Image

Tonfisktartar med päron

Vi spinner vidare på den fina fisken tonfisk. Förra veckan bjöds ni en lyxig sallad och denna vecka gör vi en tartar.

Denna asiatiskt inspirerade tartar ser svårare ut än den är. Hacka ner alla ingredienser, blanda ihop och servera med friterade risnudlar och soja- och sesammajonnäs. Alla ingredienser i denna rätt finns att köpa en vanlig matbutik, så ingen anledning till oro ifall du inte känner igen något.

Ett exempel som kan vara främmande är Gari. Gari är inlagd ingefära och har en härlig sötsyrlig smak som passar perfekt till denna rätt. Samma sak med Nashipäron som är ett supergott japanskt päron. Detta kan vara svårt att hitta även fast det fanns på mitt närmaste hemköp, men ta annars ett vanligt päron som gärna är lite mjukt så funkar det fint det också.

Testa denna fantastiska kombination, jag lovar att det kommer bli en klassiker där hemma.


Så här gör du:

  1. Blanda majonnäs med soja och sesamolja. Smaka av med salt och vitvinsvinäger eller risvinäger.
  2. Fritera risnudlarna i en kastrull med olja på ca 150C. Du märker när risnudlarna är klara genom att de blir vita och poppar upp direkt när du lägger i dem. Friteringen tar några sekunder. Ta upp och torka på papper och krydda med chillipulver.
  3. Skär ner tonfisken, avokado, salladslök, gari och päron i små bitar/kuber/strimlor. Blanda allt i en skål. Innan servering pressar du i en halv lime och en skvätt soja och blandar runt.

Lägg tartaren på en tallrik och toppa med majonnäsen och de friterade risnudlarna. 

 

Ingredienser

Liknande rabatter